PRP MORS Sp. J.
Grafika Frykadele rybne

Frykadele rybne

w sosie pomidorowym 260g

Opiekane kulki z mięsa z ryb (70% filet ze śledzia i dorsz) w sosie jabłkowopomidorowym.

Wartość odżywcza produktu w 100 g
Wartość energetyczna

587 kJ      
141 kcal

Tłuszcz
w tym kwasy tłuszczowe nasycone

9,7 g
1,1 g

Węglowodany
w tym cukry

8,2 g
3,6 g

Białko 4,2 g
Sól 0,8 g
Alergeny 
PRP MORS Sp. J.

Nasze doświadczenie w produkcji rybnej sięga ponad 50 lat i jako firma rodzinna realizujemy się z pasją  już w trzecim pokoleniu. Wiodąca ryba to śledź, w którego obróbce się specjalizujemy. Główne nurty w naszej produkcji to ryby marynowane, solone oraz  opiekane. Nasze receptury  na zalewy octowe i olejowe nadające niepowtarzalny smak rybie — doceniane są nie tylko w Polsce, ale także za granicą, w krajach Unii Europejskiej i poza nią.

Z tradycją w nowoczesność

Posiadamy najnowszej generacji linie do pakowania w systemie MAP, SKINPACK, VACUUM FILLING, a także do pasteryzacji i sterylizacji wyrobów. Produkcja Zakładu to marynaty śledziowe w kilkudziesięciu asortymentach w pojemnikach polipropylenowych oraz w szkle. Ryby świeże i mrożone pozyskujemy z łowisk polskich, duńskich, szwedzkich, norweskich i irlandzkich, a od 2013 r. również od usteckich rybaków.

Pochodzenie naszych produktów

Stosujemy najwyższe normy dotyczące kontroli jakości oraz procedury pozwalające zapewnić najwyższy poziom bezpieczeństwa wszystkich naszych produktów.

Inne produkty z ryb smażonych:

Frykadele w sosie musztardowym

Opiekane kulki z mięsa z ryb (70% filet ze śledzia i dorsz) w sosie musztardowym.

Frykadele w sosie chrzanowym

Opiekane kulki z mięsa z ryb (70% filet ze śledzia i dorsz) w sosie chrzanowym.

Frykadele rybne opiekane

w zalewie octowej 250g

Opiekane kulki z mięsa z ryb (70% filet ze śledzia i dorsz) w aromatycznej zalewie octowej.

Frykadele opiekane

w zalewie octowej 520g

Opiekane kulki z mięsa z ryb (70% filet ze śledzia i dorsz) w aromatycznej zalewie octowej z cebulką.

Frykadele rybne

po Kaszubsku 580g

Opiekane kulki z mięsa z ryb (70% filet ze śledzia i dorsz) w sosie jabłkowopomidorowym z pastą kaszubską (smażona cebulka z pomidorami).

BAŁTYCKI ŚLEDZIK SMAŻONY

W ZALEWIE OCTOWEJ

Smażona tusza ze śledzia bałtyckiego z cebulą marynowaną i marchewką marynowaną w zalewie octowej.

Przejdź do góry strony